Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

Tradice společnosti Brabus sahá až do roku 1977, nyní zaměstnává až 3 000 zaměstnanců v pěti továrnách.

Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

O historii a nejpopulárnějších modelech úpravce Brabus jste si mohli přečíst už na blogu Auta Super. Tentokrát se zaměříme na to, jak tato společnost s tradicí sahající až do roku 1977 dokáže upravit váš vůz.

Aktuálně jsou k dispozici designové/aerodynamické, interiérové, podvozkové a motorové úpravy pro takřka všechny modely značky Mercedes-Benz. Největší světový úpravce se však postupně rozrůstá a jeho ručně stavěné úpravy vznikající v pěti továrnách s až 3000 zaměstnanci jsou k dispozici i pro další značky – Porsche, Rolls-Royce a Range Rover.

Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

Brabus úpravy pro Range Rover

Pro na první pohled viditelné změny byste měli zvolit exteriérové doplňky z karbonu. Ty zahrnují části předního nárazníku, splitter, prahy, difuzor, koncovky výfuku, spoiler a další drobnosti. Sportovní tvary pak podtrhují kola Brabus, na výběr je z 6 typů. Znalejší oko si všimne, že mnoho upravených Range Roverů sedí blíže k zemi, což zajišťuje úprava podvozku SPORTXTRA LOWERING MODUL, která v režimu „Normal“ snižuje světlou výšku o 20 milimetrů. Komu by nestačil sériový 4.4-litrový V8 TwinTurbo s výkonem 530 koní, může sáhnout po úpravě POWERXTRA LR44-600, ta zvyšuje výkon na 600 koní, točivý moment stoupá o 50 Nm na 800 Nm. To zajišťuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 4.4 sekundy (4.6 pro LWB), což je zlepšení o 2 desetiny. V neposlední řadě si můžete vybrat různá prémiová čalounění a další interiérové doplňky.

Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

Brabus úpravy pro Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost je oblíbeným modelem této britské automobilky se vznešeným rodokmenem, a to především pro jeho kompaktnost vedle větší limuzíny Phantom a eleganci vedle SUV Cullinan. I pro tento vůz Brabus nabízí spoustu úprav. Jako první si určitě všimnete karbonových nádechů v nárazníku, splitteru, difuzoru, koncovek výfuku a spoileru. K mání je 8 různých typů kol. Úprava podvozku SPORTXTRA snižuje světlou výšku ve standardním nastavení o 20 milimetrů, ve sportovním o 15 milimetrů. Aby byl Váš Rolls-Royce jedinečný i uvnitř, k dispozici jsou karbonové doplňky a glazurové díly. POWERXTRA RR68-700 zvyšuje výkon z 571 na 700 koní a točivý moment z 850 na 950 Nm. Díky tomu se zkrátil čas zrychlení z 0 na 100 km/h o 2 desetiny na 4.4 sekundy.

Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

Brabus úpravy pro Porsche Taycan

Elektromobil Porsche Taycan je jedním z aut, se kterým si Brabus vyhrál nejvíce, alespoň co se exteriérových a interiérových doplňků týče. Karbonové části jako nárazník, prahy, difuzor nebo spoiler zcela mění vizáž vozu. Tato nejen designová, ale i aerodynamická vylepšení dále doplňují kola MONOBLOCK Z PLATINUM EDITION. Uvnitř můžete vybírat z různých karbonových dekorů/lišt a mnoha typů čalounění i prošívání. Díky těmto interiérovým úpravám si budete připadat ještě exkluzivněji. Zajímavou úpravou je i SPORTXTRA snižující světlou výšku o 20 milimetrů, v nejnižším nastavení podvozku o 10 milimetrů. Stejně jako u dvojice modelů výše, maximální výška a všechny ostatní schopnosti sériového podvozku zůstávají zachovány.

Brabus nabízí nejen kompletní nová auta, ale i speciální úpravy pro mnoho modelů

Brabus úpravy pro Porsche 911

Jedny z nejoblíbenějších úprav jsou pro Porsche 911 Turbo. Vrcholná varianta 911 díky karbonovým doplňkům působí ještě dynamičtěji. Vděčí za to částečně karbonovému přednímu nárazníku, difuzoru a extravagantnímu křídlu. Nejen vzhled, ale hlavně zvuk lze vylepšit výfukovým systémem INCONCEL HIGH PERFORMANCE VALVE CONTROLLED SPORTS EXHAUST. Výkon je možné s využitím balíčku OWERXTRA P38-720 zvýšit na 720 koní a točivý moment na 900 Nm. Takto upravené auto zrychlí z 0 na 100 km/h za 2.6 sekundy a jede až 335 km/h. Komu by to bylo málo, může sáhnout po balíčku POWERXTRA P38S-820, který hodnoty zvedá na 820 koní a 950 Nm. Takové auto je na stovce za 2.5 sekundy a zastaví se až při dosažení 340 km/h. Tím dorovnává limitovanou edici vozu BRABUS 900 ROCKET R, což je jedno z nejrychlejší „sériových“ aut na světě. Obě výkonnostní úpravy lze kombinovat s BRABUS BOOSTXTRA – BLOW OFF ADAPTER. Světlá výška se dá díky sportovním pružinám snížit až o 30 milimetrů, což zlepšuje vzhled a hlavně stabilitu ve vysokých rychlostech. Samozřejmostí je možnost kompletně přečalounit interiér tou nejkvalitnější kůží, které krásně sekundují různé karbonové doplňky. Všechny úpravy podtrhují lehká kola MONOBLOCKZ PLATINUM EDITION.

Přejít zpět